ATELIER DE PAINE CU MAIA SALBATICA

  • Brutar artizan
    Monica Petre
  • Nivel începători
  • FREE Video : 25 min 
  • Achiziționați Kit brutar :
    - cultura de maia sălbatică
    - coș dospire
    - ștergar 
    - spatulă brutar
Write your awesome label here.

Ce este inclus in curs?

  • FREE VIDEO
  • KIT BRUTAR 140 RON
  • 25 min Video
  • Trimiți poza cu pâinea ta si primești un cadou

Ce obținem după curs ?

În cadrul atelierului vei învăța să întreți cultura de maia, să pregătești prefermentul, să pregătești aluatul de pâine, sa dospești ,să formezi și să coci pâinea.

Ce materiale avem nevoie ?

 Cântar de bucătărie , faina de grâu (de preferat ecologica), un vas de inox, un banetone/coșuleț pentru dospit, șervet / ștergar de bucătărie, lama de ras pentru crestat aluatul , piatra de copt.

”Painea cu maia o alegere!” -Dr. Sorina Soescu

Write your awesome label here.
  • Medic homeopat competente în api-fitoterapie, acupunctură si studii de psihologie medicală. Medic primar sănătate publică si management sanitar.
Simplitatea este o complexitate rezolvata 

Maia salbatica

Este o cultura de drojdii salbatice si bacterii obtinuta prin fermentarea amestecului de faina cu apa. Fermentarea este un proces natural ce are loc in anumite conditii de temperatura si umiditate, avand o dinamica proprie in functie de conditiile descrise. In mod uzual este nevoie de aproximativ 7 zile pentru a obtine o maia salbatica tanara, care poate fi utilizata la pregatirea painii. 
Denumirea de maia salbatica provine din faptul ca nu se intervine cu nici un factor de dospire / fermentare. Astfel fiecare maia este unica, fiind influentata de mediul ambiental in care se dezvolta.
Patrick Jones - Course author
Created with