ATELIER DE PAINE CU MAIA SALBATICA
-
Brutar artizan
Monica Petre -
Nivel începători
-
FREE Video : 25 min
-
Achiziționați Kit brutar :
- cultura de maia sălbatică
- coș dospire
- ștergar
- spatulă brutar
Ce este inclus in curs?
-
FREE VIDEO
-
KIT BRUTAR 140 RON
-
25 min Video
-
Trimiți poza cu pâinea ta si primești un cadou
Ce obținem după curs ?
În cadrul atelierului vei învăța să întreți cultura de maia, să pregătești prefermentul, să pregătești aluatul de pâine, sa dospești ,să formezi și să coci pâinea.
Ce materiale avem nevoie ?
Cântar de bucătărie , faina de grâu (de preferat ecologica), un vas de inox, un banetone/coșuleț pentru dospit, șervet / ștergar de bucătărie, lama de ras pentru crestat aluatul , piatra de copt.
”Painea cu maia o alegere!” -Dr. Sorina Soescu
-
Medic homeopat competente în api-fitoterapie, acupunctură si studii de psihologie medicală. Medic primar sănătate publică si management sanitar.
-
-
-
-
Simplitatea este o complexitate rezolvata
Maia salbatica
Este o cultura de drojdii salbatice si bacterii obtinuta prin fermentarea amestecului de faina cu apa. Fermentarea este un proces natural ce are loc in anumite conditii de temperatura si umiditate, avand o dinamica proprie in functie de conditiile descrise. In mod uzual este nevoie de aproximativ 7 zile pentru a obtine o maia salbatica tanara, care poate fi utilizata la pregatirea painii.
Denumirea de maia salbatica provine din faptul ca nu se intervine cu nici un factor de dospire / fermentare. Astfel fiecare maia este unica, fiind influentata de mediul ambiental in care se dezvolta.
Denumirea de maia salbatica provine din faptul ca nu se intervine cu nici un factor de dospire / fermentare. Astfel fiecare maia este unica, fiind influentata de mediul ambiental in care se dezvolta.