Alătură-te azi

EDUCAȚIE CU BUN SIMȚ
În căutarea umanității pierdute

Un adult armonios este un copil crescut frumos!
Write your awesome label here.

CICLU DE 8 CURSURI PE DIFERITE SUBIECTE DE EDUCAȚIE

FIECARE CURS ARE 4 MODULE, CE DESCRIU TEMA DIN PERSPECTIVE DIFERITE ȘI PE VÂRSTE CONCRETE

DISCUȚIILE, DEZBATERILE, STUDIU PE SUBIECTE CONCRETE, ETC. - AȘA VOM ÎNVĂȚA ÎMPREUNĂ.

FLEXIBILITATE ÎN ALEGERE: PUTEȚI OPTA PENTRU ÎNTREG CICLU SAU DOAR PENTRU O TEMĂ ANUMITĂ.

DESPRE CURS

Educație cu Bun Simț


În agitația vieții, pe lângă problemele legate de supraviețuirea biologică, omul are câteva frământări la care se tot întoarce de generații: Cine sunt/suntem? Ce ne face umani? Cum ne trăim viața? Ce lăsăm copiilor? De ce și cum ne educăm copiii... Și fiindcă ”...toate-s noi și vechi sunt toate”  -  ne tot întoarcem la ele. Fiecare în sine și toți - împreună, căutând propriile răspunsuri.
Pentru că nu putem schimba lumea decât schimbându-ne, ne-am zis că n-are rost să revenim cu rețete de parenting. Atunci când știi cine ești, știi cum să fii atent la copilul tău și cum să faci ca lucrurile și evenimentele din jurul tău să capete sens - nu mai e nevoie de rețete. Ai libertatea doar să fii.

Deci, da - cursul este despre Educație. Și nu doar despre educația copiilor. Ci mai degrabă despre cultivarea Naturii Umane.
Este o perspectivă originală, dedusă din experiențele noastre de tot felul (teoretice și practice), care s-au așezat într-un punct de vedere.
O influență aparte asupra viziunii și înțelegerii este legată de colaborarea cu dl. Prof. Dr. Florian Colceag, care a lăsat o amprentă profundă asupra acesteia.
Nu dăm răspunsuri - fiecare le găsește pe ale sale. Ceea ce împărtășim este cunoașterea și felul de a vedea lucrurile - în situații concrete. Credem că asta vă poate ajuta ca atunci când recunoașteți similitudini ale situațiilor și oamenilor - acestea să vă inspire decizia potrivită.

Prima întâlnire, cea din 18.11.2021, ora 19.00 - este introductivă și nu implică costuri financiare.

Vă așteptăm cu drag!

Rodica și Corina
Write your awesome label here.

Despre ce este cursul?

Despre creier și cum ne împrietenim cu el, despre comunicare, limbaj, învățare și relații. Despre potențialul individual și crizele/ oportunitățile ce pot fi valorizate la fiecare nivel de vârstă, dar cu accent pe vârsta copilăriei
Write your awesome label here.

Înțelegi imaginea generală asupra vârstei copilăriei

Toate subiectele vin să completeze imaginea de ansamblu a umanului.
Credem că dacă știm răspunsuri la întrebările cine suntem?, cum funcționăm? și de ce? sunt lucrurile cum sunt - soluțiile le putem identifica mult mai simplu.
Write your awesome label here.

Îți definești propria opinie și manieră de a educa, de a inspira și de a fi model

Prin ceea ce  descoperi și înțelegi despre tine - să ai încredere și curaj să-ți dezvolți propriul stil de educație și de ghidare a copiilor
Write your awesome label here.

Înveți despre copilărie și despre efectele ei pe tot parcursul vieții

Participând la discuții și împărtășind experiența proprie - împreună ne amintim ceea ce este important.
Oamenii cresc între oameni. Dacă facem efort împreună - copiii noștri vor moșteni o lume mai bună!
DESPRE INIȚIATORI

Cunoașteți echipa

Rodica Efros

Psihopedagog & consilier educațional
Rodica este licențiată a Facultății de Filozofie a Universității ”Al. I. Cuza„, Iași, specializare în Psihopedagogie Specială și Asistență Socială și absolventă a unui master în domeniul Comunicării și Managementului Resurselor Umane (SNSPA, București). O serie lungă de alte formări și experiențe au consolidat calitatea profesională a dânsei. Are experiență în management organizațional (educație) (antreprenor cât și de manager educațional). S-a implicat și se implică în diverse proiecte de educație formală și informală.
Expertiza de referință este în problematica de conceptualizare a programelor educaționale pentru adulți și copii. Este specializată în psihopedagogia excelenței (a copiilor supradotați și cu abilități înalte).

Educația este despre calitatea relațiilor pe care le construim.”

Corina Anastasescu

Pedagog & consilier educațional
Corina este absolventă a Colegiului de Muzică și Pedagogie din Bălți, Republica Moldova, specializare educator muzical și profesor de muzică. Corina este, de asemenea, licentiaţă în Pedagogia Muzicii din cadrul Universității de Stat “Alecu Russo”, Bălţi.
Corina crede că lumea modernă, prin diversitatea ei complexă, ne copleșește, ne ține atât captivi încât omitem sa mai trăim viata prin esența ei.
Copiii însă sunt cei care îi dau adevăratul sens. Ei sunt cei care ne arată simplitatea și naturalețea lucrurilor, ne provoacă să găsim noi căi în a le fi alături în marea călătorie a cunoașterii lumii și a propriei cunoașteri. Iar muzica și istețimea mintii sunt doua dintre cele mai frumoase și mai complexe modalități de a-i însoți în acest demers.
Created with